Vyhrajte materiál za 300 000 Kč!
👉🏻 Přihlaste se do Rekonstrukční výzvy.

Z teletníku se stala krásná tělocvična pro děti díky vysokopevnostnímu sádrokartonu Habito® H

Spolek Vochomůrky, který provozuje mikrojesle a volnočasové centrum v bývalém statku JZD na Plzeňsku, založily dvě maminky na rodičovské dovolené. Postupně ho rekonstruují a využívají všech budov, včetně těch v dezolátním stavu. Jednou takovou byl i teletník, který se rozhodly proměnit ve víceúčelovou tělocvičnu pro děti. A tak přišel na řadu vysokopevnostní sádrokarton Habito® H.

Aby bývalý teletník dobře sloužil novému účelu, musel projít kompletní proměnou, která rozhodně stála za to. Prostor přibližně 10x15m s výškou 2,5m byl jako dělaný pro rekonstrukci pomocí suché výstavby. A tak se zakladatelky spolku obrátili na Rigips, předního výrobce sádrokartonu.

Jasnou volbou materiálu byly vysokopevnostní desky Habito® H, které zajistily odolnost proti všem nárazům a mechanickému poškození. Kromě toho vyniká i dalšími vlastnostmi:

  • Unese až 34 kg na jeden kotevní bod při použití běžného vrutu do dřeva
  • Kotvit můžete bez dodatečných výztuh, bez hmoždinek a předvrtání
  • Akustickými parametry výsledné příčky převyšují ty zděné, a to při menší tloušťce konstrukce
  • Díky zvýšené odolnosti a pevnosti povrchu je vhodná i pro bezpečnostní konstrukce
  • Impregnace umožňuje použití v místnostech se zvýšenou vzdušnou vlhkostí

Nezisková organizace Vochomůrky z.s. z Vochova u Plzně provozuje jediné mikrojesle v Plzeňském kraji. Jedná se o projekt dotovaný z fondů Evropské Unie a pro zaměstnané rodiče dětí je poskytován bez poplatku. Vochomůrky dále zastřešují dětskou skupinu a kompletní volnočasové centrum. Spolek Vochomůrky založily dvě maminky na rodičovské dovolené před několika lety a nedávno se jim podařilo získat do pronájmu bývalý statek JZD. Většina budov však byla v dezolátním stavu, a tak je postupně rekonstruují a mění jejich účel.

Podívejte se na všechny rekonstrukce ve volnočasovém centru ve Vochově, které právě probíhají.