Vyhrajte materiál za 300 000 Kč!
👉🏻 Přihlaste se do Rekonstrukční výzvy.

Webinář: Novinky v požárně odolných konstrukcích suché stavby

Zveme Vás na webinář, který se bude tentokrát věnovat tématu:
Novinky v požárně odolných konstrukcích suché stavby

Kdy webinář proběhne?

  • Vysíláme živě ve středu 8. dubna od 10 hodin.
    sledovat

Pro koho je určen?

  • Webinář je určen pro každého, koho daná problematika zajímá. Určitě nesmí chybět zejména projektanti a realizační firmy.

Jaké novinky na Vás čekají?

Věděli jste, že systémové konstrukce Rigips jsou vhodné k protipožární ochraně staveb a po roce 2022 přijde do praxe řada novinek?

  • Například v segmentu požárních příček dříve platilo, že neexistuje žádný vztah mezi požární odolností a dovolenou výškou příček. Tomu bude konec.

Po roce 2022 bude stav takový, že bude nutné aplikovat pravidla dle normy pro rozšířenou aplikaci, a tudíž už nebude možné výšky odvozovat teoreticky výpočtem, ale striktně dle podmínek stanovených touto novou normou.

  • A co změny v případě speciálních požárních obkladů pro ochranu uhlíkových lamel, které se používají při dodatečné výztuži starých železobetonových stropů?

Problém spočívá v tom, že lamely se lepí na beton epoxidovými pryskyřicemi. To sebou přináší značnou citlivost na zatížení teplem. Při normálních požárních konstrukcích je limitní teplota 180 °C. Kdežto lamely se musí chránit na daleko nižší teplotu, protože epoxidové lepidlo snese teplotu v rozmezí od 55 do 90 °C. Proto i zde dojde k zásadní změně.

Změn však bude mnohem víc.

Na koho se můžete těšit?


Robert Hosek

Přednášejícím bude Ing. Robert Hošek, garant technické podpory Rigips, kterého se během webináře budete samozřejmě moci také na cokoliv zeptat.

Těšíme se na Vás!