Vyhrajte materiál za 300 000 Kč!
👉🏻 Přihlaste se do Rekonstrukční výzvy.

Pro developery

První verze sádrokartonů ze začátku 20. století byly zajímavou konstrukční novinkou, která získávala praktické využití jen u některých typů stavebních realizací. V dnešní době, o více jak 100 let později, je ale situace zcela jiná. Moderní sádrokarton je oblíbenou volbou developerů, architektů i obyvatel novostaveb. Důvody jsou prosté. Pevnost, nosnost, zvukotěsnost i tepelná izolace moderních sádrokartonových desek je srovnatelná s klasickými zděnými příčkami.

Development posuzuje stavební materiál podle jeho vlastností, životnosti, složitosti a potřebného času k instalaci a podle finanční náročnosti. Finanční, funkční i ekologické aspekty spjaté se sádrokartony nové generace, jako je Habito® H, jsou důvodem výrazně rostoucí popularity vysokopevnostního sádrokartonu.

Stavební materiály RIGIPS jsou vyráběny tak, aby co nejméně zatěžovaly životní prostředí. Ke každému výrobku proto existuje environmentální prohlášení. Ekologické konstrukční systémy RIGIPS tak pomáhají developerům a architektům k velmi dobrému celkovému hodnocení dokončených novostaveb.

RIGIPS nabízí také systémová řešení pro akustickou pohodu v interiéru. Akustické systémy RIGIPS řeší akustiku ze dvou pohledů. Omezení přenosu zvuku mezi různými prostory, tzv. vzduchovou neprůzvučnost a řešení vnitřní akustiky v místnosti, tj. dobu dozvuku. Vzduchovou neprůzvučnost řeší Modré akustické systémy, zatímco pro optimalizaci doby dozvuku RIGIPS nabízí perforované sádrokartonové desky Rigiton a desky a kazety Gyptone.

Rigips je spolehlivý partner, pokrývá všechny důležité požadavky a zpracovatelé se tedy v klidu mohou soustředit na své vlastní úkoly. Naši Odborní obchodní zástupci vám rádi poradí a pomohou společně vyřešit veškeré technické problémy. Neváhejte nás kontaktovat! Těšíme se na společnou práci!

Podívejte se na rozhovor s CEO
společnosti Crestyl

Výhody suché výstavby

Icon hammer

Suchá stavba

Sádrokartonové desky spotřebují o 95% méně vody než zděné stavby. Lze je postavit třikrát až čtyřikrát rychleji než tradiční zděné stěny (cihly/panely). Navíc zděné stavby nejsou pouze pracné, ale také vyžadují časté ošetřování vodou. Sádrokartonové desky nepotřebují vodu, proto je lze postavit mnohem rychleji, a to znamená, že práce na vašem domově jsou vždy dokončeny včas.

Icon time

Rychlost výstavby

Sádrokartonové desky se snadno staví a vyžadují méně práce. Abychom byli přesní, stavbu ze sádrokartonových desek postavíte třikrát až čtyřikrát rychleji než zděné stavby. U zděných staveb musejí být ve stěnách po jejich postavení vytvořeny drážky pro služby, jako například elektroinstalace. U sádrokartonových desek je řízení služeb plánované. Systém otvory na instalace už obsahuje, čímž se postup zjednodušuje a je méně časově náročný.

Icon feather

Nízká hmotnost

Sádrokartonové desky jsou osmkrát až desetkrát lehčí než zděné stěny, díky čemuž snižují stálé zatížení budovy. To je důležité zejména u výškových budov a vede to nejen k úspoře stavebních nákladů, ale také ke snížení náročného vynášení těžkého materiálu (jak námahy, tak nákladů). Studie dokázaly, že úspora stavebních nákladů při použití sádrokartonových desek je až 15%.

Icon hammer

Flexibilita

Sádrokartonové desky jsou velmi flexibilní, pokud se týká vytváření a rozdělování prostoru, čímž umožňují přizpůsobit interiér podle vašich potřeb. Díky jejich univerzálnosti umožňují maximalizovat využitelný prostor v rámci určitého místa.

Icon speaker

Zvuková ochrana

Akustické pohodlí Sádrokartonové desky fungují na principu hmota-pružina-hmota, díky čemuž zajišťují úroveň zvukové izolace 70dB a tak přinášejí velké akustické pohodlí. Zděné stěny fungují na principu hmoty, a proto je u nich obtížné zajistit akustické pohodlí bez zesílení stěn.

Icon fire

Požární ochrana

Požární bezpečnost: Sádrokartonové desky lze postavit tak, aby poskytovaly žáruvzdornost po dobu až čtyř hodin, a tak zajišťovaly stabilitu, integritu a izolaci. To znamená, že v případě vypuknutí požáru zůstane oheň v rozčleněné oblasti po dobu čtyř hodin, a to poskytuje obyvatelům dostatek času na opuštění prostoru.

Icon aesthetic

Estetičnost

Díky souvislému povrchu bez štěrbin, který umožňuje snadnou dekoraci s použitím barev, dlaždic nebo tapet, a protože povrch sádrokartonu obsahuje papírové vhodné pro jakoukoliv dekoraci, zajišťují sádrokartonové desky vysokou úroveň konečných úprav. V důsledku toho získáte hladké stěny bez štěrbin a vlnění.

Icon eco

Šetrné k životnímu prostředí

Ekologický výrobek, který je recyklovatelný a vyrobený z materiálů šetrných k životnímu prostředí. Sádrokartonové desky jsou vyrobeny ze sádrokartonu, který je 100% recyklovatelný a má nízkou svázanou spotřebu energie. Sádrokartonové desky navíc nevyžadují vodu, čímž chrání vzácné přírodní zdroje.

Icon fire

Tepelná pohoda

Díky nízké tepelné vodivosti (K-hodnota) je tepelná pohoda, kterou sádrokartonové desky poskytují, pětkrát lepší než u cihlových nebo panelových zdí. Nízká tepelná vodivost a vysoký tepelný odpor znamenají nízkou spotřebu elektřiny díky snížení zatížení klimatizačních jednotek.