Vyhrajte materiál za 300 000 Kč!
👉🏻 Přihlaste se do Rekonstrukční výzvy.

Odhlučnění stěny i celého bytu zařídí Modrá akustická deska

Ruší vás často televize z vedlejšího bytu nebo hudba z pokoje vašich dětí? Pořiďte si správnou protihlukovou izolaci, která pomůže k odhlučnění místnosti. Naše Modrá akustická deska  nejen utlumí hluk od sousedů, ale navíc vám bude čistit vzduch. Jde totiž o jediný sádrokarton na trhu, který kromě odhlučnění stěn odbourává formaldehyd v interiéru. 

Odhlučnění místnosti není nijak složitá záležitost. Řeší se nejčastěji instalací sádrokartonové předstěny, kdy se akustické SDK desky lepí z jedné strany na stávající stěnu. Odhlučnění stěn se tedy časem i přípravou vyrovná malování. 

Zapomeňte na silné stěny z cihel nebo betonu. Akustický sádrokarton odhluční byt lépe 

A proč na takovou protihlukovou stěnu využít zrovna Modrou akustickou desku Rigips? Odpověď je snadná: má tloušťku pouhých 12,5 mm, ale v kombinaci s minerální izolací tlumí hluk lépe než 20centimetrová stěna z dutinových cihel. Je tedy ideální pomocník k odhlučnění místnosti. 

Jak je to možné? Za všechno může zvuková neprůzvučnost neboli schopnost konstrukce tlumit hluk. Značí se Rw  a platí, že čím větší číslo, tím lepší odhlučnění. Zatímco zmíněná zeď z děrovaných cihel (s omítkou a stěrkou) o tloušťce 100 mm má Rw =  40 dB, stejně silná konstrukce z  modré akustické desky Rigips a minerální izolace dosahuje Rw = 50 dB. 

Pokud jsou pro vás čísla příliš abstraktní, vyzkoušejte naší aplikaci dBstation. V ní si poslechnete, jak dobře tlumí jeden a ten samý hluk betonová zeď, jak cihlová příčka a jak konstrukce z modrých akustických desek Rigips. 

Akustické srovnání SDK příček cihel porobetonu

Modrá akustická deska je k dispozici i ve variantě s impregnací. Jednoduše tak odhlučníte třeba i koupelnu či kuchyni.

Kromě skvělého odhlučnění, můžete dýchat zdravější vzduch celých 50 let

Kromě vynikajících akustických vlastností mají naše modré desky ještě jednu přednost: díky technologii Activ’Air® aktivně odstraňují ze vzduchu formaldehyd. Ten se může nacházet například v podlahových krytinách, nábytku a textiliích a patří mezi karcinogeny. Jeho vdechování může způsobovat podráždění očí, kůže nebo bolesti hlavy. 

Dnes výrobci koncentraci formaldehydu v materiálech přísně kontrolují, ale pokud máte doma třeba hodně staré lino, zpozorněte a pořiďte si SDK desky s Activ’Air®. Už za necelý měsíc se koncentrace formaldehydu sníží o 70 % a se stejným účinkem můžete počítat minimálně na dalších 50 let. 

Video: Pohoda bez hluku díky sádrokartonové předstěně

Spočítejte si materiál k odhlučnění bytu 

Ať už chcete odhlučnit stěnu, místnost nebo celý byt, bude se vám hodit naše kalkulačka.

V ní jednoduše vyberete typ konstrukce (v tomto případě „Předstěna“ a následně „Řešení pro perfektní akustiku“), zadáte parametry a v mžiku dostanete soupis potřebného materiálu k odhlučnění jakékoliv místnosti.  

Spočítejte si materiál pro stavbu akustické předstěny v naší kalkulačce.

 

S konstrukcí akustické předstěny vám pomůže náš návod, případně se kdykoli můžete obrátit na Centrum technické a obchodní podpory. Stačí napsat nebo zavolat a tým odborníků vám poradí se skladbou konstrukce, případně vám zdarma připraví kalkulaci materiálu.