Vyhrajte materiál za 300 000 Kč!
👉🏻 Přihlaste se do Rekonstrukční výzvy.

Rigips na konferenci WOOD CAMP LIVE

Pořadatel eventu je Asociace dodavatelů montovaných domů, z.s. (ADMD), nezávislé uskupení společností, které jsou přesvědčeny, že dřevostavby jsou tou správnou cestou pro moderní a udržitelnou výstavbou. Program události WOOD CAMP LIVE staví na klíčových datech a zkušenostech z realizací dřevostaveb v Česku i zahraničí.

Konference WOOD CAMP LIVE, kde je Rigips generálním partnerem, proběhla 3.11. – 4.11. v prostorách OREA Congress Hotel Brno ****. V jednotlivých sálech VIZE, PROJEKCE a REALIZACE paralelně probíhaly přednášky a workshopy vedené vyhledávanými odborníky.

Za divizi Rigips se účastní:

Náš program čtvrtek 03.11.

SÁL VIZE

13:00 – 13:20

Téma: Výroba SDK desek z druhotných surovin v ČR a způsoby jejich recyklace

Při suché technologii výstavby se výrazně snižuje množství a zejména hmotnost stavebního odpadu, což snižuje i náklady na jeho likvidaci. Nižší hmotnost konstrukčních prvků dřevostavby má pozitivní vliv na náklady spojené s dopravou a s tím spojený pokles škodlivých emisí a spotřeby energie. Na 100 m2 zděné stěny tloušťky 440 mm je zapotřebí přibližně 30 tun cihelných bloků. Oproti tomu u dřevostavby je na 100 m2 zapotřebí cca 5 tun dřevěných a ostatních materiálů v souvrství panelu. Environmentální i konstrukční benefity konstrukčního SDK představí Tomáš Korecký ze společnosti Rigips.

SÁL REALIZACE

14:10 – 14:40

Téma: Řešení detailů SDK rohů pomocí speciálních pásek

Detaily rohů a koutů bývají náročná a často poruchová místa při řešení dřevostavby. Přijďte se podívat, jak snadno, elegantně a bezpečně tyto detaily ošetřit. Dále ukážeme, jak správně připevňovat břemena přímo do SDK desek bez jakýchkoliv výdřev či výztuží, a to až do 80 kg na každý bod zavěšení.

14:40 – 15:10

Téma: Povrchové úpravy konstrukčních SDK

Povrchové úpravy stěn a stropů jsou při předání objektu investorovi nejviditelnější a nejčastěji rozporovanou problematikou. Ukážeme a naučíme vás, jak dosáhnout dokonale hladkých povrchů s minimální spotřebou materiálu a bez broušení! Tedy s úsporou dalších pracovních kroků i materiálu.