Vyhrajte materiál za 300 000 Kč!
👉🏻 Přihlaste se do Rekonstrukční výzvy.

Velká kniha sádrokartonu 2021: v novém formátu a ještě přehlednější

Rigips vydává novou Velkou knihu sádrokartonu 2021 (VKS), která je souhrnným podkladem pro správný návrh konstrukce suché výstavby. Kniha je určena především pro projektanty a profesionály, pro které je nezbytným pomocníkem při provádění a kontrole sádrokartonových konstrukcí Rigips.

Nová Velká kniha sádrokartonu 2021 je výjimečná nejen svým formátem (A4 orientovaná na šířku), který poskytuje dostatek místa pro uvedení přehledných informací vždy na dvoustraně, ale také v jejím sumárním objemu dat. Vše je uspořádáno v přehledných tabulkách se všemi potřebnými informacemi pohromadě.

UPOZORNĚNÍ: Na základě ujednání autorizované osoby PAVÚS a TZÚS přestávají původní klasifikace příček vypracované na základě výpočtů dle evropské směrnice EOTA TR 35 platit dne 30. 4. 2022. Tyto změny nejsou zapracované ve Velké knize sádrokartonu. Změny budou postupně aktualizovány ve všech podkladech Rigips. Nyní je nejaktuálnější podklad Katalog požárně odolných konstrukcí suché výstavby 05/2022.

Můžete si stáhnout elektronickou verzi knihy po kapitolách:

Ke stažení

Kniha přináší informace o pojmech, značeních desek i konstrukcí, základní metodiky pro připevňování břemen, řešení kvality povrchů finální povrchové úpravy. Před každou kapitolou najdete přehled konstrukcí, který Vám přesně napoví, jakou konstrukci kde naleznete.

Chcete mít Velkou knihu sádrokartonu vždy po ruce?

Objednejte si ji v tištěné verzi až na vaši adresu!

Cena včetně dopravy: 770 Kč vč. DPH

Objednat

Co nového VKS 2021 přináší?

Kniha dostala nová či aktualizovaná obsahová data nejen v oblasti akustiky, statiky a požární odolnosti, ale také s ohledem na nové řešení konstrukcí a materiálů. Naleznete zde například:

  • nové řešení protipožárních obkladů dřevěných konstrukcí
  • aktualizované skladby dřevostavebních konstrukcí
  • akustické konstrukce zaměřené na vnitřní pohltivost a mnoho dalšího

Velká kniha sádrokartonu Rigips vnitřní strany
Nedílnou součástí knihy je i kapitola s detaily konstrukcí, které zrovna na své stavbě řešíte. Pokud byste i přesto potřebovali další detaily včetně jiných formátů, projděte se širokou škálu CAD výkresů, které jsou k dispozici na našem webu.

VKS 2021 je kniha, která nejen svou hmotností (cca 2 kg) je těžkým kalibrem v oblasti technické literatury a věříme, že vám bude ke každodennímu užitku.