Vyhrajte materiál za 300 000 Kč!
👉🏻 Přihlaste se do Rekonstrukční výzvy.

Rigips představuje Glasroc X: vysoce výkonný systém provětrávané fasády

Rigips uvádí na trh desku Glasroc X, která vzdoruje extrémní vlhkosti a plísním. Současně představuje i systém provětrávané fasády Glasroc X, který v sobě kombinuje nejmodernější materiály společností Saint-Gobain: Rigips, Isover a Weber. Tento systém přináší vysoce výkonné, zdravé a udržitelné řešení pro zateplení objektu s dlouhou životností. Díky difuzně otevřenému systému i snadné montáži je vhodný pro novostavby i rekonstrukce. Navíc díky své skladbě přináší znatelně lepší akustický komfort.

Deska Glasroc X je ideální pro montáž venkovních konstrukcí. Kromě provětrávaných fasád je vhodná i pro podbití přesahů střech, venkovní podhledy a další části fasád. Její povrch je určený pro aplikaci omítkového souvrství. V interiéru lze desku využít na výstavbu stěn a podhledů v prostředích s trvale vysokou vzdušnou vlhkostí, například ve wellness centrech, bazénech a koupelnách. Správná instalace desek se provádí podle pokynů společnosti Rigips.

Systém provětrávané fasády Glasroc X je výsledkem neustálého úsilí divizí Saint-Gobain v oblasti výzkumu a vývoje, který posouvá hranice toho, co je v oboru stavebnictví možné. Tento nový systém kombinuje moderní a udržitelné materiály, nabízí nekompromisní trvanlivost, snadnou montáž, flexibilitu a estetiku.

„Jsme nadšeni, že můžeme představit trhu systém Glasroc X. Systém provětrávané fasády je totiž významným milníkem v našem úsilí poskytovat udržitelná a výkonná stavební řešení. Věříme, že Glasroc X umožní architektům a projektantům vytvářet designově celistvé fasády a stavebním firmám přinese časovou flexibilitu bez dlouhých technologických přestávek,“ říká Ing. Milan Daněk, produktový manažer Rigips.

Provětrávaná fasáda Glasroc X je certifikovaný systém, pro který je vydáno evropské technické posouzení ETA 21/1049, potvrzující jeho technickou způsobilost, kvalitu a bezpečnost.

Hlavní vlastnosti a výhody desky a systému Glasroc X:

Vysoká odolnost: Deska Glasroc X je impregnovaná protipožární deska, která obsahuje speciální přísady pro odolnost proti vlhkosti a plísním.  Sádrové jádro desky je vyztuženo skelnými vlákny a povrch desky je tvořen vodoodpudivou sklenou rohoží. Lícová strana desky je navíc ošetřena povrchovou úpravou zajišťující odolnost proti působení UV záření po dobu 12 měsíců.

Odolává extrémní vlhkosti: Unikátní složení desky Glasroc X poskytuje výjimečnou odolnost proti vlhkosti a brání vzniku plísní, díky skutečnosti, že v ní nejsou použity žádné organické součásti. To zajišťuje vysokou životnost systému.

Rychlá instalace: Při montáži systému Glasroc X se uplatňuje v maximální míře suchý proces, přinášející časovou flexibilitu bez dlouhých technologických přestávek. Montáž je jednoduchý strukturovaný proces, který přináší celistvý design fasády bez rušivých spár. Inovativní systém zjednodušuje proces instalace, snižuje dobu výstavby a náklady na pracovní sílu.

Tepelná izolace bez vlhkosti a kondenzace: Provětrávaná fasáda Glasroc X významně přispívá k udržení optimálního vlhkostního režimu celé skladby obvodové konstrukce. Díky provětrávané mezeře umožňující laminární proudění vzduchu mezi minerální izolací a vnějším opláštěním se z pohledu stavební fyziky jedná o ideální konstrukci, která zabraňuje držet v konstrukci vlhkost a tím snižovat její tepelnou účinnost. Tepelná izolace větrané fasády pak lépe plní svoji funkci, dokonale tepelně izoluje a zároveň je chráněna před vnější vlhkostí.

Flexibilita designu: Architekti a projektanti ocení všestrannost systému provětrávané fasády Glasroc X, která umožňuje kreativní svobodu v exteriérové estetice. Díky snadnému opláštění bez viditelných spár přináší řešení i pro budovy s obloukovým půdorysem. Systém lze snadno kombinovat s dalšími materiály např. s dřevěným obkladem.