Vyhrajte materiál za 300 000 Kč!
👉🏻 Přihlaste se do Rekonstrukční výzvy.

Akustika a design v interiéru

Rigips přináší systémová řešení pro akustickou pohodu v interiéru.

Akustické systémy Rigips řeší akustiku ze dvou pohledů. Omezení přenosu zvuku mezi různými prostory, tzv. vzduchovou neprůzvučnost a řešení vnitřní akustiky v místnosti, tj. dobu dozvuku. Vzduchovou neprůzvučnost řeší Modré akustické systémy, zatímco pro optimalizaci doby dozvuku Rigips nabízí perforované sádrokartonové desky Rigitone a desky a kazety Gyptone.

Prohlédněte si všechny varianty perforací desek Gyptone v různých interiérech – od učebny přes nemocniční pokoj po obývací pokoj. Vyzkoušejte online aplikaci pro vizualizaci absorbérů Gyptone.  Získáte tak ucelenější představu o výsledné estetice prostoru, což vám velmi usnadní vaše rozhodování. Kromě celkového pohledu si můžete i přiblížit detail podhledu a vidět tak přesnou strukturu možných perforací.

Podhledy a předstěny mohou ve stavbě plnit širokou škálu funkcí, od praktických:

  • uzavření spodní části stropu (střechy),
  • snížení světlé výšky místnosti,
  • zakrytí instalačních vedení,
  • zlepšení tepelně izolačních vlastností,
  • zlepšení zvukově izolačních vlastností, až po čistě estetické či designové.

Velmi často jsou však předstěny z perforovaných sádrokartonových desek a podhledy z kazet, minerálních podhledů Eurocoustic či perforovaných sádrokartonových desek využívány k řešení akustického komfortu prostoru.

Ke stažení

Řešíte aktuálně dobu dozvuku?

Vyzkoušejte akustickou aplikaci Rigips
Získáte orientační akustický posudek, který vám specifikuje, jaké produkty z portfolia perforovaných materiálů Rigips se pro danou místnost nejlépe hodí a v jaké minimální ploše jej potřebujete použít. Pro přesný akustický výpočet s rozmístěním a nasimulováním skutečného prostoru je nutné oslovit přímo odborná akustická pracoviště.

Absorpce + pevnost

Použití velkoplošných desek Rigitone a Gyptone BIG je dokonalým řešením pro prostorovou akustiku ruku v ruce s vysokou pevností a nadčasovým designem. Díky spojení unikátních vlastností je možné použít konstrukce s těmito deskami v prostorách od bytů přes kanceláře, průmysl až po školy a tělocvičny.
Akustické sádrokartonové desky Rigitone a desky a kazety Gyptone s unikátní technologii Activ’Air přispívají k příznivému hodnocení budovcertifikační systémy BREEAM’s a LEED.

Odolnost proti rázu

Odolnost proti rázu je důležitá vlastnost podhledu a předstěny, která popisuje obecnou mechanickou odolnost stropního systému jako celku. Tato vlastnost je zásadní zejména u podhledů vystavených nárazům a mechanickým škodám. Zahrnuje specifické interiéry, jako jsou sportovní haly, tělocvičny, šatny, převlékárny, chodby a třídy ve školách atd. V takových objektech je nutné vybrat podhled, který poskytuje dostatečnou úroveň odolnosti proti nárazům.

Ekologická a zdravotní nezávadnost

Kazety, lamely a velkoformátové perforované desky jsou vyrobeny z přírodních surovin (sádra, papír, vlies na bázi celulózy, perlit a vodou ředitelné akrylátové disperzní barvy). Jsou tedy ekologicky nezávadné a nezatěžují životní prostředí.

Neomezená životnost

Při dodržení předepsaných podmínek montáže a užívání je životnost podhledových systémů Rigips prakticky neomezená.

Prohlédněte si realizaci vítěze 11. ročníku soutěže Rigips Trophy, i takto designově lze využít perforované desky.