Vyhrajte materiál za 300 000 Kč!
👉🏻 Přihlaste se do Rekonstrukční výzvy.

RIGIPS věnoval materiál za 150 tis. na bezbariérový dům

Aleš Městecký a jeho příběh

Když tenkrát třicetiletému Alešovi Městeckému praskla deformovaná céva v mozku, lékaři mu nedávali téměř žádnou šanci na přežití. Strávil měsíc v umělém spánku a jako zázrakem se z něho nakonec probudil. Od té doby je však upoutaný na lůžko a vozík a bez pomoci své manželky Kateřiny, která ho odmítla umístit do léčebny dlouhodobě nemocných, se neobejde. Aleš díky rehabilitaci udělal velký pokrok, ta však musela být placena z rodinných peněz. Rodina se dostala do naprosto nevyhovující finanční situace, jelikož Aleš pobírá invalidní důchod a Kateřina je na mateřské s jejich třemi dcerami.

Rigips věnoval sádrokartonový materiál na stavbu domu

 

Pomoci se nedočkali ani od blízké rodiny, a tak čtenáři serveru iDnes.cz, kde byl příběh rodiny zveřejněn, společně s Nadací Terezy Maxové a Nadací Agrofert vybrali téměř dva miliony korun. Později se rozhodlo, že částka poputuje na stavbu bezbariérového domu, jehož stavby se ujal jeden z našich milých dodavatelů, firma Avanta Systeme.

Čím jsme pomohli

Na stavbu domu byly věnovány vysokopevnostní sádrokartonové desky HABITO, zejména proto, že umožňují snadné připevnění břemen (kuchyňské skříňky, poličky nebo televize) i pro paní domu nebo později i pro rostoucí dcery. Jinou vychytávkou, kterou jsme do projektu přispěli, jsou rohové pásky Habito® Flex, které odolají nejen průjezdu s dětským kočárkem, ale také odrazu invalidního vozíku. Dále jsme darovali stavební sádrokartonovou deskou RB, která je pro dřevostavby obecně tím nejvhodnějším a také sádrokartonové konstrukční desky a podlahové dílce RigiStabil, jejichž instalace je velmi snadná a rychlá.

Pokládka sádrokartonové podlahy Rigistabil

Je nám ctí

“Je nám ctí, že můžeme být součástí takového projektu. Vzájemně si pomáhat je velmi důležité. Doufám, že se Alešovi, Kateřině a jejich dcerkám bude bydlet co nejlépe a že si budou moci konečně trochu oddechnout,” říká Robert Hošek, vedoucí Centra technické podpory společnosti Rigips, který s nadšením šek předal.

Rigips věnoval sádrokartonový materiál na bezbariérový dům