Vyhrajte materiál za 300 000 Kč!
👉🏻 Přihlaste se do Rekonstrukční výzvy.

Slovenský Rigips získal The President´s Price v soutěži Saint-Gobain Gypsum Trophy 2023

28. dubna 2023 proběhlo v Aténách slavnostní vyhlášení výsledků prestižní soutěže Saint-Gobain International Gypsum Trophy 2023. Českým projektům se sice letos nepoštěstilo, nicméně projekt Nivy mall našich kolegů ze Slovenska si odnesl prvenství v jedné z šesti kategorií. Gratulujeme! 

Projekt Nivy mall v Bratislavě byl přihlášený do kategorie nerezidenčních projektů a získal prezidentskou cenu s označení The Jury’s “Coup de Coeur”, kterou uděluje porota.

“Tento projekt je jedinečným konceptem, který spojuje moderní a podstatné funkce města. Komplexní rám byl mistrně zrealizovaný se zakřivenými konstrukčními deskami a vynikající povrchová úprava dokonale začleňuje hlavní eskalátor nákupního centra,” okomentovala odborná porota Saint-Gobain International Gypsum Trophy 2023.

 

Zástupcům realizačních firem INTESTA CZ s.r.o., QuickBulding s.r.o. a Z & Ř STAVBY s.r.o. děkujeme za srdečnou reprezentaci v Aténách!

O projektu Nivy mall

Kombinace moderního autobusového terminálu a nákupního centra se silným portfoliem značek. Celoroční tržnice a veřejně přístupná zelená střecha s velkým množstvím aktivit pro trávení volného času.  To vše je zárukou dalšího rozvoje nové městské čtvrti. Nové Nivy tímto projektem získaly dlouho očekávaný důležitý článek, který z nich udělá skutečně moderní centrum Bratislavy.

Klíčové vlastnosti projektu

Zajímavostí projektu Nivy mall je konstrukce „voidu“, do kterého je zakomponovaný centrální eskalátor. Celá konstrukce, která je zakryta sádrokartonovými deskami, musela počítat se zakřivením jednotlivých částí. Muselo se počítat s nadměrným ohýbáním konstrukcí. A velký důraz se kladl na kvalitu tmelení velkých ploch tak, aby přirozené světlo nevykazovalo žádné spáry a nedokonalosti. Složitá řešení pro ukotvení těžkých předmětů do vysokopevnostních desek Habito® H (lustry, kovové stropní desky).

Použitý materiál Rigips:

Habito® H (příčky, strop), Glasroc X (exteriér), 4PRO, Rigidur, RigiStabil, Modré akustické desky, Glasroc F Ridurit, protipožární desky RF (DF), stavební desky RB (A), stavební profily RigiProfil.

Více o vítězných projektech z Rigips Trophy 2022, které nás reprezentovaly v mezinárodním kole soutěže

V národní soutěži Rigips Trophy 2022 porotu oslnil projekt bytového domu Na Topolce v Praze, postavený dle projektu sdružení podnikatelů ArchiCon. Široké využití materiálů Rigips, kontrast mezi surovým povrchem betonu a hladkou konstrukcí sádrokartonu vynesla projektu první místo v kategorii „Rodinné a bytové domy“ i absolutní vítězství napříč projekty. Realizaci projektu měla na svědomí realizační firma INTESTA CZ, s.r.o.

 

Autobusové nádraží Zvonařka v Brně

Druhé místo obsadil brněnský projekt Ústředního autobusového nádraží Zvonařka, realizovaný firmou QuickBulding, s.r.o., kde porotci ocenili designové použití sádrokartonových podhledů.

 

Třetí místo pak putovalo realizační firmě ZaŘ STAVBY s.r.o., která stojí za rekonstrukcí Auly akademického centra Univerzity T. Bati ve Zlíně dle návrhu architekty Evy Jiřičné.