Vyhrajte materiál za 300 000 Kč!
👉🏻 Přihlaste se do Rekonstrukční výzvy.

Držte nám palce v mezinárodní soutěži Saint-Gobain International Gypsum Trophy 2023!

13. ročník Saint-Gobain International Gypsum Trophy se uskuteční v pátek 28. dubna 2023 v Aténách. Od Ameriky po Asii, od Evropy po Afriku – 73 projektů z 27 zemí soutěží v šesti kategoriích, aby získaly jednu z patnácti cen soutěže. Tým Rigips Česká republika u toho nebude chybět a celkem bude soutěžit se třemi vítěznými projekty z Rigips Trophy 2022.

Každé dva roky již od roku 1998 je Saint-Gobain International Gypsum Trophy významnou událostí, která shromažďuje nejúchvatnější projekty a stanovuje světová měřítka kvality řemeslného zpracování sádrokartonových systémů a omítek.

Celkem se soutěží v těchto kategoriích:

  • Sádrokarton
  • Omítky
  • Rezidenční prostory
  • Nebytové prostory
  • Inovace
  • Stropní podhledy

Představujeme naše soutěžní projekty z Rigips Trophy 2022

V národní soutěži Rigips Trophy 2022 porotu oslnil projekt bytového domu Na Topolce v Praze, postavený dle projektu sdružení podnikatelů ArchiCon. Široké využití materiálů Rigips, kontrast mezi surovým povrchem betonu a hladkou konstrukcí sádrokartonu vynesla projektu první místo v kategorii „Rodinné a bytové domy“ i absolutní vítězství napříč projekty. Realizaci projektu měla na svědomí realizační firma INTESTA CZ, s.r.o.

Druhé místo obsadil brněnský projekt Ústředního autobusového nádraží Zvonařka, realizovaný firmou QuickBulding, s.r.o., kde porotci ocenili designové použití sádrokartonových podhledů.

Autobusové nádraží Zvonařka v Brně

Třetí místo pak putovalo realizační firmě Z & Ř STAVBY s.r.o., která stojí za rekonstrukcí Auly akademického centra Univerzity T. Bati ve Zlíně dle návrhu architekty Evy Jiřičné.

12. ročník Saint-Gobain International Gypsum Trophy vyhrál projekt z Česka

Projekt Břeclavské smuteční síně se po úspěchu v národním kole Rigips Trophy 2020 dočkal výhry i v mezinárodním kole soutěže, v kategorii podhledy se v roce 2021 umístil na prvním místě. Za projektem stojí realizační firma Rigiform, s. r. o.  a specialisti z akustického studia Aveton.  Jedná se o zcela první výhru projektu z České republiky.