Vyhrajte materiál za 300 000 Kč!
👉🏻 Přihlaste se do Rekonstrukční výzvy.

Habito®: opravdu odolné řešení pro výstavbu či rekonstrukci

Hledáte to nejvýkonnější řešení pro příčky, podhledy, podkroví či předstěny? Takové, které je opravdu odolné, výkonné a snadno se instaluje? Objevte naše systémové řešení Habito®. Základem je vysokopevnostní sádrokarton Habito® H, který právem zaujímá první místo mezi sádrokartony.

Vysokopevnostní sádrokarton má všechny výhody suché výstavby, ale nabízí ještě něco navíc: extrémní pevnost, odolnost a únosnost. Perfektně se hodí pro všechny druhy interiérů a to včetně koupelen. Přečtěte si pět důvodů, proč zvolit desku Habito® H.

1. Vysoká pevnost a odolnost

Příčka z desek Habito® H prošla náročnými bezpečnostními zkouškami. Při testu odolala statickému a dynamickému zatížení. Také uspěla v normovém testu proti násilnému vniknutí.

Příčky z desek Habito® H jsou certifikovány na bezpečnost proti protlačení a násilnému vniknutí a jsou ve shodě s požadavky kladenými na bezpečnostní třídu RC2 až RC4 dle ČSN EN 1627:2012. Z hlediska bezpečnosti se tak vyrovná i zděné příčce z plných cihel.

2. Snadné kotvení bez předvrtání

Kotvení předmětů do zdí může být komplikované, ale desky Habito® H vám tuto práci podstatně usnadní. Většinou nebudete potřebovat ani vrtačku, protože do desek lze šroubovat manuálně běžnými vruty do dřeva Ø 5 mm nebo typem vrutů FN. S jedním vrutem do dřeva můžete kotvit předměty o váze až 34 kg na jeden kotevní bod.

A co když je potřeba převěsit věci jinam? Vruty vyšroubujte, zbylé dírky přetmelte pomocí tmelu Rifino Top a máte hotovo!

Potřebujete zavěsit ještě těžší břemeno? S využitím kovových rozpínacích kotev “Mollyunese deska Habito® H bez problémů až 155 kg na jeden kotvící bod, což je ideální pro instalaci kuchyňské linky, policových systémů, zábradlí nebo elektroinstalačních lišt.

3. Výborné zvukově izolační vlastnosti

Konstrukce příček z desek Habito® H se pyšní vysokou vzduchovou neprůzvučností, což zaručuje efektivní izolaci hluku z vedlejších místností. Díky vyšší plošné hmotnosti desek jsou velmi účinné i příčky jednoduše opláštěné.

Ve srovnání s pórobetonovou příčkou o stejné tloušťce nabízí konstrukce z Habito® H až o 10 dB vyšší vzduchovou neprůzvučnost. Pro ty, kteří potřebují odhlučnit ještě více, je ideální volbou dvojitě opláštěná příčka s deskami Habito® H, dosahující vzduchové neprůzvučnosti až 74 dB.

Sádrokartonová příčka v porovnání s příčkou z cihel a příčkou z pórobetonovou dosahuje vysokého akustického výkonu při nižší tloušťce a menší hmotnosti. 

4. Odolává vlhkosti i požáru

Při rekonstrukci bytu už nemusíte montovat do každé místnosti jiný typ desky – deska Habito® H se hodí všude. Díky impregnaci ji lze použít v místnostech s vysokou vzdušnou vlhkostí a je vhodná i do konstrukcí se zvýšenými požadavky na požární odolnost.

5. Systémové řešení

Systém Habito® je výsledek našeho úsilí přinést na trh to nejlepší v oblasti suché výstavby. Jedná se o kompletní řešení, které nabízí osvědčené materiály pro maximální výkon. Skládá z desky Habito® H, šroubů typu UMN, tmelu Rifino Top, skelné pásky Habito® a pásky pro rohy a kouty Habito® Flex. Rigips vám tak nenabízí pouze materiál, ale celý konstrukční systém pro dosažení dokonalých výsledků ve vašem projektu.

Doporučené příslušenství pro maximální výkon:

Šrouby typu UMN

Nezbytným doplňkem desek Habito® H jsou speciální šrouby typu UMN, které slouží k upevňování desek na ocelové profily R-CW. Žádné jiné šrouby nejsou pro desku vhodné.

 

Tmel Rifino Top

Stejně jako všechny druhy sádrokartonu, i Habito® H výrazně usnadňuje finální úpravy, díky jeho hladkému povrchu. Klasické zdivo si po hrubé stavbě žádá technologicky náročnější omítání, na desky Habito® H však stačí nanést jen tmel Rifino Top a vytmelit v kvalitě Q3 bez broušení.

Skelná páska Habito®

Pro perfektní výsledek zvolte pro tmelení spár extrémně odolnou skelnou pásku Habito®. Jde o kombinovanou dvouvrstvou pásku  s výraznými mechanickými vlastnostmi a mimořádnou odolností proti vzniku prasklin.

Páska Habito® Flex

Rozlučte se s prasklinami a otlučenými rohy. Pro ochranu rohů i koutů o všech úhlech je tu vysoce pevná páska Habito® Flex. Ta je složena ze speciálního papíru a vysoce pevného, zkoseného, kopolymerového jádra, které zajišťuje trvanlivost, pružnost i pevnost a zabraňuje vzniku prasklin. Aplikujte ji do sádrového tmelu Rifino Top.