Vyhrajte materiál za 300 000 Kč!
👉🏻 Přihlaste se do Rekonstrukční výzvy.

Velkoformátové desky jsou oblíbené nejen v kancelářích

Při návrhu administrativních prostor 21. století musíme myslet na mnohem více aspektů než v minulosti. Bez ohledu na to, zda vytváříme prostory pro svou firmu, anebo hodláme prostory pronajímat, čeká nás řada zásadních rozhodnutí. Jednou z těch nejdůležitějších je volba stavebních materiálů. Volba materiálu podhledu velmi úzce souvisí s tím, k čemu bude prostor sloužit, a zda od něj očekáváme variabilitu.

Kazetové systémy

V případě open space prostor řešíme nejen design, ale i prostorovou akustikou a celkový hluk na pozadí. Dlouhodobé působení hluku může způsobit i závažné zdravotní problémy, například zhoršení sluchu až hluchotu, stres, bolesti hlavy nebo potíže se soustředěním. Všechny tyto faktory pak mohou mít negativní vliv nejen na pracovní výsledky. Pro tyto účely nám mohou posloužit dobře jak kazetové systémy minerální, tak ale i sádrové kazetové systémy Gyptone z perforovaných kazet. Výhodou sádrového systému je nejen jeho rozebíratelnost, několikanásobně větší životnost, ale i vyrovnanost akustické křivky. Jinými slovy je zajištěna souměrná pohltivost materiálu v celém frekvenčním pásmu, a tudíž je výpočet prostorové akustiky při návrhu prostor jednodušší. Tento typ řešení je však vhodný u těch prostor, které v budoucnu nemáme v plánu měnit a zůstane open spacem. Projděte si kompletní portfolio sádrokartonových

Akustické řešení pro variabilní prostor

Pokud plánujeme prostor, se kterým si do budoucna budeme moci dělat prakticky cokoliv, jsou rozumnou volbou podhledy Gyptone BIG. Jedná se o podhledy z velkoformátových desek, které jsou symetricky děrované. Díky nim lze jednoduše řešit nejenom design a prostorovou akustiku, ale i variabilitu prostoru. Proč vůbec chtít variabilitu prostor? Velkoformátové podhledy mají buď totožnou nebo velmi podobnou podkonstrukci jako standardní plné sádrokartonové podhledy. To znamená pevnou konstrukci z ocelových profilů, do které lze v budoucnu cokoliv kotvit. Nic tedy nebrání tomu, abychom v budoucnu prostor rozdělili do jednotlivých kanceláří například skleněnými nebo sádrokartonovými příčkami. Vytvoříme tak kanceláře, které budou atraktivní i pro další a další nájemce. Každá společnost si pak rozdělí prostor přesně podle svých představ.

ádrokartonové perforované desky Gyptone BIG

Výhody podhledů Gyptone BIG:

  • zaručují velmi dlouhou životnost
  • je možné je přetřít jakoukoliv barvou na sádrokarton
  • bezespáré podhledy s vysokou pohltivostí zvuku
  • vhodné i na stěny
  • desky Curve mohou být ohýbány až do poloměru 1200 mm
  • vzhledem k malým hodnotám roztažnosti jsou podhledy i předstěny tvarově stálé

Jsou vyráběny s otvory čtvercovými (vzory řady Quattro), lineárními (vzory řady Line) nebo šestihrannými (vzory řady Sixto) uspořádanými tak, že vytvářejí na hotovém podhledu symetrické děrované plochy. Díky široké nabídce vzorů, jedinečnému designu a velkému výběru akustických vlastností umožňují desky Gyptone BIG architektům i konečným uživatelům vytvořit ideální akustické prostředí při zachování vysoké estetické hodnoty podhledu.

Rubová strana těchto desek je opatřena akusticky účinnou netkanou textilií světle šedé barvy. Lícová strana desek není povrchově upravena, proto je po montáži vhodné desky opatřit penetračním nátěrem a následně válečkem s krátkým vlasem přemalovat podle libovolného přání architekta či investora. Barva se na desky nesmí nanášet stříkáním, aby nedošlo ke znehodnocení akusticky účinné textilie a tím k negativnímu ovlivnění akustických vlastností.

ádrokartonové perforované desky Gyptone BIG při použití v kancelářích

Prohlédněte si všechny varianty perforací desek Gyptone v různých interiérech – od učebny přes nemocniční pokoj po obývací pokoj. Vyzkoušejte online aplikaci pro vizualizaci absorbérů Gyptone.  Získáte tak ucelenější představu o výsledné estetice prostoru, což vám velmi usnadní vaše rozhodování. Kromě celkového pohledu si můžete i přiblížit detail podhledu a vidět tak přesnou strukturu možných perforací.

Perforované akustické desky Gyptone BIG se montují na podkonstrukci z R-CD profilů do plochy bez viditelných spár mezi deskami. Spáry mezi deskami se tmelí spárovacím tmelem. Pro jednodušší tmelení mají tyto desky všechny čtyři hrany zkosené.

Díky svým vynikajícím zvukově pohltivým vlastnostem jsou vhodné zvláště do prostor, kde se shromažďuje větší počet lidí, jako jsou:

  • vstupní haly, recepce
  • restaurace a jídelny
  • kanceláře, zasedací místnosti a konferenční sály
  • posluchárny, studovny a knihovny
  • tělocvičny, fitness studia a bowling herny
  • výstavní a prodejní prostory aj.