Vyhrajte materiál za 300 000 Kč!
👉🏻 Přihlaste se do Rekonstrukční výzvy.

Konstrukční deska RigiStabil oslavila 10 let

V roce 2012 přichází Rigips na trh s konstrukční sádrokartonovou deskou RigiStabil, která se hodí pro nosné i nenosné konstrukce dřevostaveb

O desce RigiStabil

Skládá se ze speciálního sádrového jádra vyztuženého skleněnými vlákny a obaleného silným papírovým kartonem. Lícový papír je přírodní barvy – světle šedo-béžové. Pevnost v ohybu a tvrdost povrchu jsou výrazně vyšší než u standardního sádrokartonu. Desky RigiStabil jsou ohnivzdorné a impregnované.

Použití

Konstrukční desky RigiStabil  jsou určeny pro nosné konstrukce i nenosné konstrukce, zejména v dřevostavbách.

Vyznačují se vysokou pevností v ohybu a tvrdostí povrchu, čímž jsou ideální pro použití v podmínkách, kde mohou být vystaveny intenzivnímu mechanickému namáhání. Testy prokázaly účinnost desek ve staticky zatěžovaných nosných konstrukcích rámových stěn, a to jak pro vertikální, tak pro horizontální zatížení, například v dřevěném rámovém objektu.

Desky RigiStabil jsou také vhodné pro suché podlahy, opláštění výtahových šachet a bezpečnostní konstrukce.

Desky RigiStabil mohou být za určitých podmínek použity v částečně exponovaném vnějším prostředí (např. sádrokartonové stěny a sádrokartonové stropy ve vícepodlažních garážích, průchody, venkovní podhledy apod.). Je však třeba se vyhnout přímému vystavení slunci a dešti. Instalace desek probíhá podle pokynů k instalaci společnosti Rigips.

Hlavní výhody

  • Univerzální deska určena pro nosné i nenosné konstrukce nejen dřevostaveb. Vhodná i pro suché podlahy či bezpečnostní konstrukce.
  • Nehořlavá a impregnovaná.
  • Vysoká pevnost v ohybu a tvrdost povrchu.
  • S možností technologie Activ’Air® pro rozklad emisí formaldehydu, která dokáže snížit jeho koncentraci v interiéru o více jak 70 % a to po dobu delší než 50 let.

 

Připomeňme si hlavní milníky za uplynulých 10 let