Vyhrajte materiál za 300 000 Kč!
👉🏻 Přihlaste se do Rekonstrukční výzvy.

Rekonstrukce bytu: S deskou Habito®H budete mít hotovo 2× rychleji

Plánujete rekonstrukci koupelny, bytového jádra nebo celého domu? Potom jistě přemýšlíte nad tím, jak dlouho může taková přestavba trvat. Například rekonstrukce koupelny se vším všudy zabere průměrně 14 dní. Pokud ale zvolíte ten správný materiál, můžete tento čas zkrátit i na polovinu (a více) – při zachování všech výhod klasické cihly a při menší tloušťce a hmotnosti konstrukce. Podívejte se, jak na to.

Novinka mezi konstrukčními materiály: Vysokopevnostní deska odolná vůči hluku

Pryč jsou doby, kdy jedinými stavebními materiály využívanými při rekonstrukci domu či bytu byly standardní cihly a pórobeton. Možná si říkáte, že poslední volbou je už jen sádrokarton, kterému z mnoha důvodů nedůvěřujete. Dnes jsou však běžně dostupné i moderní sádrokartonové desky, na které se můžete spolehnout. Svou pevností a odolností totiž konkurují klasickým materiálům. V porovnání se zděnou technologií navíc nabízí celou řadu výhod – od menší hmotnosti, přes tloušťku až po rychlost výstavby, a to současně při lepších akustických vlastnostech. Na trhu je najdete pod názvem Habito®H. Hodí se na všechny typy konstrukcí, od příček přes předstěny až po sádrokartonové podhledy.

   

Spočítejte si množství materiálu po váš projekt

Příčku

Předstěnu

Podlahy

Podhledy

Podkroví

Omítky

9 důvodů, proč zvolit konstrukční desku Habito® H

1) Rychlost výstavby – Ta je v případě suché výstavby skutečně výrazně jinde než s klasickou cihlou. Použití desky Habito® H zkrátí každou rekonstrukci minimálně na polovinu. Pokud budete mít tým šikovných řemeslníků, můžete mít hotovo i za 21 hodin. Úplně se totiž vyhnete čekání na vyzrávání a schnutí hrubé stavby, jádrové omítky a štuku.

2) Jednoduchá rekonstrukce – S deskou Habito® H nebudete k přípravě elektro a vodoinstalací potřebovat žádné speciální nástroje pro frézování drážek nebo vykružování otvorů pro elektrokrabice. Na konci vás pak nečeká náročné omítání, můžete tmelit bez broušení v kvalitě Q3. Tím získáte krásný hladký povrch, který můžete rovnou vymalovat pouze dvěma nátěry bez nutnosti penetrovat. Na takto hladkém povrchu pak neulpívá prach tak jako na běžném štuku.

3) Výborná akustika – I když se to může zdát nepravděpodobné, je to tak. Příčka s vysokopevnostní deskou Habito® H tlumí akusticky lépe než klasické cihly či pórobeton. Při stejné tloušťce bytové příčky dosáhne o 2 až 10 dB lepší zvukové neprůzvučnosti. Už žádný hluk od sousedů nebo rámus z dětského pokoje!

4) Čas si všechno promyslet – Díky desce Habito® H odpadá složité plánování umístění výztuh pro kotvení. Nemusíte tedy dopředu vědět, kde budou ukotveny jednotlivé police, skříňky nebo obrazy. Můžete to vyřešit až v klidu po dostavbě.

5) Vysoká únosnost – Až 34 kg na jeden kotevní bod při použití běžného vrutu do dřeva a bez hmoždinky. To mluví za vše. Na jeden obyčejný hřebík pak můžete pověsit až 15 kilogramů. Na desku Habito® H tak můžete bez obav pověsit například celou kuchyňskou linku.

6) Jednoduché kotvení – Bez výztuh, bez hmoždinek a bez předvrtání. Odpadá tak úklid nepořádku po vrtání a sádrování otvorů pro hmoždinku. A postačí vám k tomu i obyčejný šroubovák. Stejně rychle jako díru vyvrtáte, ji také opravíte. Jednoduše vruty vyšroubujete a malé dírky přetmelíte.

7) Nízká hmotnost a tenká konstrukce – Nízká hmotnost znamená jediné – ještě jednodušší stavění. Jen pro představu, oproti tradiční zděné technologii je Habito® H lehčí hned 7×. Tenká konstrukce pak dovolí využít maximum prostoru k bydlení.

8) Mechanická odolnost – Habito® H je stejně pevná jako cihly, takže do ní neuděláte díru při zavěšování nové televize, při zakopnutí a nezničí ji ani vaše děti.

9) Bezpečnost – Vysokopevnostní desky Habito® H se díky své pevnosti používají pro stavbu konstrukcí v bankách, archivech nebo poštách. Hodí se tedy i jako mezibytové bezpečnostní stěny. Máme i komplexní řešení bezpečnostní příčky Habito® H včetně bezpečnostních dveří ATEX Safe RC3.

 

Ke stažení

Podívejte se, jak snadno může vypadat i vaše rekonstrukce bytového jádra, koupelny, kuchyně nebo celého bytu. Připravili jsme pro vás video, ve kterém porovnáváme rychlost a efektivitu výstavby za použití tradičních cihel, pórobetonu a konstrukční desky Habito® H.

Pokud hledáte inspiraci v podobě povedené rekonstrukce, prohlédněte si příběh mladého páru a jejich přestavby panelového bytu, velkolepou proměny staré půdy na obytné podkroví nebo rekonstrukci staré pískovcové stodoly na rodinný dům.